Ziggo: Augmented Reality Workshop Bestuderen, Beleven & Bedenken

Hoe ziet het werk van een Ziggo monteur er over een aantal jaar uit? Tijdens een Augmented Reality (AR) workshop namen wij de program developers van Ziggo mee in de mogelijkheden van augmented- en mixed reality. De tweedaagse workshop stond in het teken van bestuderen, beleven en bedenken.

Op een inspirerende locatie, de Ziggo TEC Campus, maakten de deelnemers kennis met augmented reality. Naast de achtergrond informatie, de economische waarde stond vooral het ervaren en het ontwikkelen van augmented reality centraal. Op welke manier draagt augmented reality bij aan de werkzaamheden van een monteur? Hoe kan augmented reality worden ingezet om werkprocessen te vereenvoudigen en/of te versnellen en op welke manier kan augmented reality bijdragen aan de informatievoorziening?

Tijdens de workshop werden de deelnemers meegenomen in diverse toepassingen en werd kennisgemaakt met Unity, het ontwikkelprogramma om een eigen creatie te maken. De diverse onderdelen van de workshop stonden in het teken om bewust te worden van de ongekende mogelijkheden met augmented reality om uiteindelijk tot een business case te komen. Na twee creatieve dagen zijn er talloze concepten ontstaan om met augemented- en mixed reality de echte wereld te verrijken met digitale informatie om het leven en de training van de Ziggo monteur een klein beetje gemakkelijker en leuker te maken.

Meer weten over augmented reality of zelf een workshop ervaren? Call an owly and fly with us!