Nieuwe beelden op Google Streetview

Het aanzicht van de wijk, je kantoor of straat gewijzigd? Of zelfs helemaal niet te vinden op Google Streetview? Sinds eind 2017 is het mogelijk om losstaand van de Google auto’s hoogwaardige beelden toe te laten voegen aan Google Streetview. Vanaf nu ben je niet meer afhankelijk van Google en kan je ook professionele 360 graden beelden laten maken om zichtbaar te worden in de Google Streetview omgeving. Golfbanen, stadsparken, bedrijventerreinen, pretparken, havens, vakantieparken of natuurgebieden, het is allemaal mogelijk. Zet je locatie up to date op Google Streetview en geef je publiek een impressie.

Wat is Google Streetview?

Laten wij even terug gaan naar het begin. Google Streetview, de mobile mappingsdienst van Google, werd gelanceerd op 25 mei 2007. Met deze tool maakt Google het mogelijk om 360 graden panorama foto’s te bekijken van straten op straatniveau. De eerste Google auto’s legden stukken van straten en parken vast in Amerika als toevoeging op Google Maps en Google Earth. Al snel bleek dat de Google auto’s niet overal toegankelijk waren. Sinds oktober 2009 lanceerde Google daarom de Google Streetview Trike en in 2010 de Streetview snowmobile. Skigebieden en paden die niet toegankelijk waren voor auto’s konden op deze manier toch worden vastgelegd. Langzaam werd onze planeet steeds verder gedigitaliseerd en toegankelijk via het web. Toch zijn er vandaag de dag nog zoveel bijzondere plekken die nog niet op Google Streetview zichtbaar zijn en daarom heeft Google nu ook een geavanceerde camera gecertificeerd die het mogelijk maakt om Google Streetview beelden te maken. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van de Google auto’s en kan je op aanvraag zelf Google Streetview beelden laten maken.

Hoe worden de Google Streetview beelden gemaakt?

De Google Streetview beelden worden gemaakt met een 360 graden camera die op basis van meerdere lenzen een foto in diverse richtingen maakt. De foto’s overlappen iets om lacunes in de 360 graden foto te voorkomen. Vervolgens worden de foto’s aan elkaar gemaakt tot 1 losse 360 graden foto. Daarnaast wordt er informatie als GPS, richting en snelheid aan de foto toegevoegd om ervoor te zorgen dat elke foto op de juiste geografische locatie in Google Maps geplaatst wordt. Uiteindelijk worden alle foto’s achter elkaar gemonteerd zodat de internetgebruiken zelf kan navigeren en kan doorklikken naar de volgende foto.

Nieuwe beelden op Google Streetview?

Google heeft beperkte middelen om continu locaties te updaten of toe te voegen. Om onze planeet nog verder te digitaliseren en zichtbaar het maken heeft Google daarom camera’s gecertificeerd, hierdoor kunnen Streetview beelden nu ook door externe partijen worden gemaakt en toegevoegd in de Google Streetview omgeving. Op deze manier kan Google meer recente beelden van moeilijk bereikbaar plekken aan Streetview toevoegen, of plekken waar nog geen beelden van zijn.

Staat jou locatie ook niet op Google Streetview of heb je bijvoorbeeld een privé terrein, vakantiepark, golfbaan die je ook graag in Google Maps wilt terugzien? Neem contact met ons op!